dinsdag, juni 12, 2012

Een lot uit de loterij

Een lot uit de loterij

Het Schielandshuis

10 Maart 2012 - 1 Juli 2012



De Staatsloterij is de grootste en oudste loterijorganisatie van ons land, met een omzet van 889,7 miljoen en 618,6 miljoen aan prijzengeld in 2009. De loterij is in 1726 opgericht als de Generaliteitsloterij, en ontwikkelt zich daarna via de Bataafsche loterij, de Koninklijke Nederlandsche tot aan de huidige Staatsloterij. Het succes van deze loterijen brengt de overheid op het idee zelf verlotingen te organiseren. Tot halverwege de negentiende eeuw vindt de trekking plaats in de Ridderzaal. De trekkingen vormen een waar spektakel vol spanning en volksvermaak: weeskinderen trekken onder toeziend oog van notabelen lotnummers uit een grote trommel. Het resultaat, een prijs of een 'niet' wordt telkens afgeroepen. Spektakel en vermaak vinden we ook nu nog terug in de trekking van sommige loterijen die het publiek op de televisie kan volgen.


Zeventiende-eeuwse loterijen worden aangekondigd met grote loterijkaarten die vergelijkbaar zijn met het huidige reclameaffiche. De kaart bestaat uit een hoofdafbeelding, een afbeelding van de te winnen prijzen plus de tekst. Er worden honderden tot zelfs duizenden exemplaren voor een loterij gedrukt. Helaas zijn veel kaarten niet of slechts gedeeltelijk overgeleverd. In de Atlas zijn nog een paar fraaie zeventiende-eeuwse voorbeelden te vinden, zoals de loterijkaart van 1666 voor Terschelling. Het eiland werd dat jaar door de Engelsen overvallen en het dorp West-Terschelling volledig in as gelegd. Om het eiland erbovenop te helpen organiseert men een loterij.


Zes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !! Primera van Hove.
Speel Euromillions Lotto Online

donderdag, juni 07, 2012

Kans op reis 2 pers. 9 en 10 aug. 2012 Olympische Spelen in Londen !

Indien u in de actieperiode van 11 juni tot en met 2 juli 2012 voor minimaal €6 Lotto speelt in de winkel krijgt u een voucher met daarop een unieke code.

Actievoorwaarden “Lotto Londen Olympische Spelen 2012 ”

1. Deze actievoorwaarden (hierna: de Actievoorwaarden) zijn van toepassing op de door De Lotto, gevestigd te Rijswijk aan de Laan van Hoornwijck 55, georganiseerde actie “Lotto Londen OS 2012” (hierna: de Actie).

 2. De actieperiode loopt van 11 juni tot en met 2 juli 2012 12:00 uur (hierna: de Actieperiode).

3. Consumenten die gedurende de Actieperiode voor minimaal € 6 per transactie Lotto spelen in de winkel of op www.lotto.nl, maken kans op een reis voor 2 personen op 9 en 10 augustus 2012 naar de Olympische Spelen in Londen ter waarde van € 3.580,-.

4. Alle online spelers die gedurende de Actieperiode voor minimaal € 6,- per transactie Lotto spelen, maken automatisch kans op de prijs.

5. Winkelspelers die gedurende de Actieperiode voor minimaal € 6,- per transactie Lotto spelen, ontvangen een actievoucher met daarop een unieke code. Met deze unieke code en het deelnamebewijs waarmee is gespeeld in het kader van de Actie, kan men zich tot en met 6 juli 2012 17:00 uur registreren op www.lotto.nl/os2012.

 6. De reis zal plaatsvinden op 9 en 10 augustus 2012, is bestemd voor 2 personen en omvat het volgende: - Twee retour vliegtickets Economy Class Amsterdam–Londen, inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen. - Eén overnachting in een 4-sterren hotel te Londen op basis van één tweepersoonskamer inclusief ontbijtbuffet en lokale belastingen. - Twee entreekaarten voor één atletiekwedstrijd en één volleybalwedstrijd. - Alle overige kosten zijn voor eigen rekening. De Lotto is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor schade van welke vorm dan ook in verband met het benutten van de prijs.

7. De reis wordt verloot onder alle deelnemers aan de Actie middels een trekking op 12 juli 2012.

8.  De winnaar krijgt uiterlijk 19 juli 2012 persoonlijk bericht van De Lotto.

9. Deelnemers waarvan blijkt dat de opgegeven gegevens incorrect zijn of dat zij niet 18 jaar of ouder zijn worden uitgesloten van deelname aan de Actie.

10. De winnaar mag niet iemand anders in zijn plaats stellen om de prijs te innen.

11. De prijs is niet inwisselbaar voor geld of andere prijzen.

12. In geval van een redelijk vermoeden van misbruik of fraude behoudt De Lotto zich het recht voor om deelnames of deelnemers te weigeren.

13. Deelname en prijzen innen vanaf 18 jaar.

14. Medewerkers van De Lotto en verkooppunten van Lotto zijn uitgesloten van deelname.

15. De actievoorwaarden zijn te vinden op www.lotto.nl/os2012.

16. Klachten betreffende deze Actie kunnen worden ingediend bij De Lotto, Afdeling
Klantenservice, Postbus 3074, 2280 GB Rijswijk of per e-mail op antwoord@lotto.nl of telefonisch, 0800 15 01 (gratis).


Zes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !! Primera van Hove.
Speel Euromillions Lotto Online

Beleggers en lottospelers verschillen ?

Gelijkenissen tussen beleggers en lottospelers .
llusie van controle We kennen allemaal wel iemand die met wekelijkse trouw en volharding het lottoformulier invult. We kennen iemand, want zelf doen we dat uiteraard niet. Want het is een manier om te verliezen. Wie lang genoeg met de lotto speelt verliest met wiskundige zekerheid uiteindelijk alle geld. Men noemt het niet voor niets ook wel eens een belasting op domheid. En hoewel dit moeilijk uit te leggen zal zijn aan iemand die net de jackpot binnenhaalde, wordt het de winnaar plots helder als men hem voorstelt om de volledige winst terug in te zetten bij de volgende trekking. De met zekerheid negatieve winstverwachting wordt uiteraard nooit uitgesproken door de nationale loterij, terwijl die zelfs beweert dat ze winstkansen kan verhogen, als je de misleidende reclame mag geloven.

En wie weet lacht het geluk ons toe.
Maar de systematische speler van kansspelen blijkt bijzonder gevoelig aan misvattingen.
Zo is elke combinatie van opeenvolgende cijfers net zo goed als een willekeurige. Ook het invullen van telkens weer dezelfde combinatie vergroot onze kansen niet. Net zoals het geloof dat getallen die al een tijdje niet zijn getrokken meer kans hebben op te duiken bij toekomstige trekkingen, is dit gokkersovertuiging. Gamblers’ fallacy, in het Engels. Uit psychologische experimenten blijkt dat mensen meer waarde hechten aan een biljet dat ze zelf hebben kunnen invullen dan aan een biljet dat voor hen reeds werd ingevuld. Er is dan een illusie van controle. Maar in werkelijkheid hebben we uiteraard enkel controle over wat we invullen, maar niet over het resultaat van de trekking.

(Lees meer...)


Zes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !! Primera van Hove.
Speel Euromillions Lotto Online

woensdag, juni 06, 2012

20% ZomerKorting op 18 Tijdschriften bij Primera

 EEN ZOMER LANG VOORDELIG LEZEN BIJ:

 Primera van Hove ! Zon, zee, strand… daar hoort een lekker tijdschrift bij! Bij Primera Primera van Hove in Leiden ontvangen klanten tot 12 augustus 2012 een Zomerpas, waarmee men 20% korting ontvangt op maar liefst 18 week- en maandtijdschriften van Uitgeverij Sanoma, zoals: Viva, Libelle, Story, VT Wonen en Panorama.

 Bij Primera van Hove in Leiden  is het nu het vijfde jaar op rij dat deze actie met de Zomerpas ingezet wordt. Vorig jaar was de actie een groot succes, waardoor ook dit jaar weer volop Zomerpassen worden uitgedeeld en verspreid zijn via diverse media. Op vertoon van de Zomerpas krijgen klanten tot 12 augustus 2012 20% korting op 18 weeken maandtijdschriften: Libelle, Esta, Margriet, VT wonen, Flair, Ariadne at Home, Viva, Marie Claire, Seasons, Story, Tina, Veronica Magazine, Grazia, Zin, AutoWeek Panorama, Revu en NUsport.

 De Zomerpas is gedurende de gehele actieperiode geldig en mag zo vaak worden gebruikt als gewenst. Bij Primera van Hove in Leiden  kunnen klanten deze zomer naast tijdschriften ook terecht voor o.a. boeken, kranten, wenskaarten, cadeaukaarten, tabak, rokersbenodigdheden, Staatsloten, Lotto, Toto, Krasloten, bel- en internettegoeden, zoetwaren, voetbaltickets via TicketBox, Paylogic tickets (dance, festivals, concerten, beurzen) en tickets voor musicals (o.a. Miss Saigon en Wicked).


Zes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !! Primera van Hove.
Speel Euromillions Lotto Online